Šta sve čini jednu dobru kladionicu?

Ovo je manje više pitanje nad pitanjima za svakog kladioničara, naročito za one koji nisu toliko zalazili u polje sportskog klađenja. Mnogi bi rekli da to zavisi od samog kladioničara ali ipak, postoje neki univerzalni parametri koji je mogu upotrebiti kod ovakvog pitanja.

Svaka kladionica koja ima nameru da uspe na tržištu, koje je u Srbiji veoma snažno, mora da obrati pažnju na sledeće oblasti: pravni okvir, sigurnost, ponudu igara i propratnih povoljnosti, pristup online klađenju i način uplata i isplata.

kladionice

Pokušaćemo da Vam razlučimo sve i objasnimo u nekoliko sledećih pasusa svaku od navedenih oblasti ponaosob.

Pravni okvir

Kada pominjemo pravni okvir, u prvom planu mislimo na sve dozvole koje nadležne državne institucije izdaju jednoj kladionici. Od licenca za bavljenjem ovim poslom, do raznoraznih finansijskih potvrda koje se tiču mogućnosti isplata, obezbeđivanja likvidnosti itd. Ukoliko nešto od sve te pravne dokumentacije fali, znajte da su mogućnosti da ostanete zakinuti ili prevareni u nekom trenutku vrlo visoke. Mi živimo u veoma turbulentnom vremenu, i nije neobično da naletimo na nekakvu vrstu prevare. Uzmite malo pročešljajte internet o ovoj temi, videćete da je dosta toga bilo svuda u svetu.

Sigurnost

Što se sigurnosti tiče, ona je najbitnija kod online klađenja. U tom slučaju je naš online nalog u centru pažnje, jer su i njemu uskladišteni svi naši lični podaci, i kompromitovanje istih bi imalo nesagledive posledice za klijenta. Matični broj, mobilni telefon, u nekom slučaju i bankovni račun, sve bi to u slučaju proboja sistema bilo na raspolaganju uzurpatoru. A priznaćete da nije prijatan osećaj kada neki neznanac zna dosta o Vama. Da bi se sve to izbeglo, kladionica mora imati vrhunske sisteme zaštite, koji uključuju najsavršenije enkripcije i antiviruse. U protivnom, sve što je na njihovom sajtu će biti na dohvat ruke sajber kriminalcima.

Ponuda

Sada dolazimo do onoga što u suštini najviše interesuje naše drage čitaoce, a i sve one koji se klade, a to je ponuda kladionice. Moramo odmah da naglasimo da se termin „ponuda“ ne odnosi samo na visinu kvota i puke brojke, ima mnogo više od toga. Videli ste da svaka kladionica ima neku vrstu poklona za nove igrače, ili bonusa za koje se mora ispuniti neki određeni uslov. Sve to ulazi u njenu ponudu. Dobar brend kao što je Bet365 Srbija će uvek imati izdašnu dobrodošlicu za igrača koji se prvi put registruje kod njega. To često puta zna da bude i celokupna visina njegovog prvog depozita, a to je priznaćete vrlo dobra stvar. Isto tako cashback opcije, bonusi koji uvećavaju dobitak na osnovu broja utakmica, supertipovi sve je to ponuda jedne kladionice.

Naravno, nećemo da zaboravimo i ono osnovno, a to je visina kvota i izbor igara. Postoje kladionice koje se trude da budu kreativne i ponude svojim igračima mnoštvo tipova koji iako nisu toliko logični za neke, itekako mogu poslužiti drugima u svojoj poteri za dobitkom.

Online servisi

Online klađenje je kod neke populacije dominantan vid klađenja u današnje vreme. Tehnologija je uznapredovala do te mere da se možete kladiti sa vrha Himalaja bez ikakvih problema, i veći deo populacije koristi tu pogodnost. Noćne utakmice, sprečenost da se fizički dopre do uplatnog mesta ili jednostavno umor, sve se da šiti jednim klikom na računaru ili mobilnom telefonu. Postojanje brze i tačne aplikacije, i dobro dizajniranog sajta je ono što pravi razliku između brendova na tržištu. Niko ne želi sporu aplikaciju koji nam može upropastiti strategiju klađenja uživo. Ili prenatrpan sajt na kome se ne možemo lepo snaći i odigrati ono što smo planirali.

Metode transakcija – uplata i isplata

I napokon, što se uplate i isplate sa naloga tiče, sve dobre kladionice imaju u ponudi pojednostavljen vid transakcija novca. Umesto odlaska na uplatno mesto, one Vam nude mogućnost da preko aplikacije ili sajta iz topline svog doma raspolažete novcem. Možete prebaciti novac na bankovni račun, ili nastaviti da igrate sa istim, ili u krajnjem slučaju, pojedine vrhunske kladionice imaju opciju slanja novca trećoj osobi koja ima nalog kod istog brenda.

transakcija

Ovo su neki od najvažnijih kriterijuma za proveru stepena ozbiljnosti kladionice. Nadamo se da Vam je bilo koliko toliko od pomoći.

reklame 1xbet